RSS

Currículum artistes

Lluc Casares (1990)
lluccasares15Estudià el grau superior en clarinet i saxo jazz a l'ESMUC i un màster en interpretació al Conservatori d’Amsterdam. Ha participat en un intercanvi amb Temple University (Filadèlfia). Ha actuat a diferents clubs i festivals dels Estats Units, Holanda i Barcelona, entre d'altres. Ha publicat un disc, RED, el 2015. Actualment en Lluc viu a la ciutat de Nova York i forma part del prestigiós Artist Diploma ensemble de la Juilliard School of Music sota la direcció de Wynton Marsalis. Al llarg de la seva carrera en Lluc ha tocat amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman.

Sun-Mi Hong
csm sun mi hong 966514a64e2Sun-Mi Hong, batería surcoreana, té una perspectiva única de la vida després de passar els darrers 7 anys a Amsterdam, on s’ha posicionat en l’escena del jazz holandès. Ha actuat en escenaris com el Bimhuis, Paradox, North Sea Jazz Festival, Amersfoort Jazz Festival y Delft Jazz Festival. Forma part del quintet del pianista Daahoud Salim. L’any 2017 va publicar el seu primer disc com a líder del seu projecte Sun-Mi Hong Quintet. Ha obtingut el primer premi en en el Sena Dutch Jazz Competition i el segon premi en el concurs del Festival de Jazz de Getxo.


Tensy Krismant
7132 5. Tensy KrismantNascut a Bejucal, Cuba, començà els seus estudis de piano clàssic a la Escuela Nacional de Arte i a l’Instituto Superior de Arte de La Habana, i fou deixeble de Silvio Rodríguez Cárdenas, Andrés Alén, Jorge Luis Prats i Jorge Gómez Labraña, a la vegada que desenvolupava un gran interès pel món de la percussió. En aquest sentit, ha realitzat nombrosos concerts on ha acostat la música culta a les danses populars i les tendències musicals més modernes.
Després de guanyar el Primer Premi i Medalla d’Or al Concurso Latinoamericano de Piano Teresa Carreño de Veneçuela el 1987, la seva carrera experimentà un fort impuls que el dugué als escenaris més importants d’Amèrica Llatina i Europa. Si bé ha estat acompanyat per importants orquestres, és un entusiasta de la música de cambra, destacant les seves interpretacions amb l’ensemble Zellig, el quintet Meli Tango i actuacions al costat de músics com Miguel Núñez, Pablo Milanés, Eugenio Arango, Osmani Sánchez i Dagoberto González.

Pedro Emanuel Pereira
pedro emanuel pereiraPedro Emanuel Pereira és un dels pianistes portuguesos més destacats de la seva generació. Conegut pel seu talent per interpretar obres de diversos estils, el pianista també tendeix a compondre i improvisar al voltant de composicions de naturalesa diversa, un territori menys freqüentat per pianistes de música clàssica.
Amb només 15 anys, va guanyar el Concurs Internacional de Piano Ciutat de Sant Sebastià. Va assistir a l'escola musical musical del seu país natal on es va graduar el 2008. Després es va traslladar a Rússia per estudiar al Conservatori Estatal de Moscou, on es va graduar el 2014. El 2015 es va traslladar al Conservatori d'Amsterdam, on es va graduar el 2017 amb honors, amb les màximes marques possibles. La seva carrera internacional ja ha tingut actuacions obertes en escenaris de tot el món.

Daria Piltyay (1990)
7136 06. Daria PiltyayNascuda el 1990 a Ekaterinburg (Rússia), va començar els seus estudis musicals als 5 anys. Va estudiar amb el professor Sergey Beloglasov al conservatori de Mussorgsky (Ekaterinburg) del 2000 al 2003. Durant aquest temps va oferir diversos concerts, entre els quals va debutar amb la Saratov Philarmonic Orchetra (Saratov, Rússia). Després es va traslladar a Moscou per entrar a la classe de l'Elena Ivanova al prestigiós Col·legi Musical Estatal de Gnessin. El 2006 es trasllada a Barcelona per acabar el títol al Liceu amb Stanislav Pochekin.
Ha guanyat els primers premis en concursos de Manresa (2007), Vilafranca del Penedès (2007), el Concurs Internacional de Roma (2008), Ricard Viñas (2009), a Sant Sebastià (2015) i el Premi BPA (2015).

Daahoud Salim (Sevilla, 1990)
7148 11. Daahoud SalimFill del saxofonista i compositor nord-americà Abdu Salim, acabà els estudis superiors de piano l'any 2013 amb matrícula d'honor i continuà els estudis de piano clàssic i piano jazz al Conservatori d'Amsterdam.
Ha ofert recitals i ha participat en concerts a Espanya, França, Dinamarca, Portugal o Holanda. Combina aquesta activitat amb la de pianista de jazz amb el seu quintet.

 

 


Hugo Schuler
hugo schulerHugo Schuler està considerat com un dels màxims referents pianístics argentins de la seva generació, distingit amb els màxims guardons en els principals concursos de piano del seu país. Inicia la seva formació a Buenos Aires amb els mestres Aldo Antognazzi i Guillermo Scarabino, obtenint el títol de Llicenciat en Arts Musicals a la Universitat Nacional de les Arts (U.N.A.). A Europa, ha rebut classes de la gran pianista espanyola Alicia de Larrocha i dels mestres Tensy Krismant (Cuba), Jordi Mora (Catalunya) i Piotr Paleczny (Polònia), i també ha cursat un postgrau al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, becat per destacades institucions estrangeres (Fundació Carolina d'Espanya -FCE- i Societat de artistes, Intèrprets i Executants d'Espanya -AIE-).

Xavi Torres (Tarragona, 1991)
xavi torresÉs un dels pianistes més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional. Tot i els estudis clàssics, l'atracció pel jazz i la música improvisada el van portar a cursar els estudis de grau superior de piano jazz a l'ESMuC. A Amsterdam ha finalitzat el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam.
Entre d'altres, lidera el seu propi grup, Xavi Torres Trio, premiat com a "Millor Grup de l'any 2015" per l'associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya (AMJM). Ha gravat més de 20 Cds amb diferents projectes musicals.

Alba Ventura
alba venturaNascuda a Barcelona, debuta com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid.
Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de crèixer amb invitacions dels millors auditoris europeus. Ha estat dirigida per grans personalitats i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filarmònica Nacional d’Hongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.
Va iniciar els seus estudis amb Sílvia Llanas i posteriorment ingressa a l’Acadèmia Marshall on estudia amb Carlota Garriga i rep classes magistrals d’Alicia de Larrocha. Als onze anys se li concedeix una beca per estudiar amb Dimitri Bashkirov a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Ha rebut classes magistrals de Nikita Magalof, Maria Joao Pires i Radu Lupu. Va guanyar les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT).
És professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès