Català | Castellano RSS

Presentació de la revista Notes 36

 

Notes Portada 36

Cada any, per Sant Vicenç, el Centre d'Estudis Molletans presenta un nou número de la revista Notes. Les circumstàncies d'enguany han fet que no pugui celebrar-se un acte de presentació públic, així que la revista es presentarà en el marc del programa Visions de la televisió comarcal Vallès Visió (s'emet el divendres 22 de gener, a les 20.30 h).

Si des de l’any 2020, la publicació va recuperar el format original de miscel·lània, enguany s’han consolidat o incorporat seccions fixes, com la memòria oral (en format d’entrevista) i la secció de patrimoni, amb fitxes dedicades al Museu Abelló, l’Arxiu Històric, l’art urbà i l’arqueologia. A més, també s’han fet una sèrie de millores editorials –que es completaran l’any vinent amb l’aplicació d’uns nous criteris de publicació– que tenen per objectiu millorar la qualitat informativa, la visibilitat i l’impacte de la revista.

Consultar la revista

 

Cicle de xerrades del CEM a l'Ateneu Gran

 Enric Batlle davant la seva botiga el 1933

Un any més, el CEM ha col·laborat amb l'Ateneu Gran amb la organització d'un cicle de xerrades que tracta diferents aspectes i àrees de coneixement que tenen una relació directa amb Mollet i el Baix Vallès.

 

Romànic del Baix Vallès. Ruta de les esglésies amagades

A l’extrem meridional del Vallès s’amaguen quatre edificis singulars de l’arquitectura religiosa vallesana, les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès), Santa Maria l’Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda), Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) i Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac).Totes quatre van ser l’epicentre de les seves comunitats fins que la història va atorgar un paper principal a les esglésies titulars dels quatre municipis, i llavors es transformarien en esglésies sufragànies. La forta personalitat que tenen, però, ha aconseguit que totes quatre llueixin avui dia amb esplendor enmig d’uns entorns agrícoles i forestals insospitats a la industriosa comarca vallesana. 

El Centre d'Estudis Molletans, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (de Santa Perpetua), Amics de Cabanyes (de Sant Fost) i l'Ajuntament de Montcada i Reixach, han unit esforços per treballar conjuntament i potenciar la difusió de les quatre joies romàniques del Baix Vallès creant la "Ruta de les Esglésies Amagades".

 

 

Visites:

-   Santa Maria de Gallecs: 3r diumenge de mes, d'12 a 14 h

-   Sant Cebrià de Cabanyes: diumenges i festius, de 9 a 11 h

-   Santa Maria l'Antiga, Santiga: 2n diumenge de mes, de 10.30 a 13.30 

-   Sant Pere de Reixach: 4rt diumenge de mes, de 10 a 12 h

Informació i plànol

Actividades relacionadas
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès