Català | Castellano RSS
L'Ajuntament Organismes i empreses Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP)

Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç

L'alcalde i la consellera de Benestar i Família van inaugurar el 16 de desembre de 2005 les noves instal·lacions del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) que, des de fa una vintena d'anys, atén nens i nenes amb dificultat en el desenvolupament emocional, motriu, comunicatiu, sensorial, etc., o que tenen risc de patir-lo.
 
El nou equipament ocupa una superfície de 450 m², amb àmplies i lluminoses sales i despatxos per atendre de forma correcta als nois i les noies que van al centre. Són espais còmodes i moderns, que inclouen, fins i tot, una novedosa sala d'hidroteràpia, en un edifici en lloc cèntric i de fàcil accés, ja que el CDIAP dóna servei al Baix Vallès.
 
On és el CDIAP?
 
Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
C/ Riera, 7-13 2n pis
Tel. 93 570 49 22     Fax 93 57917 30
Adreça electrònica: cdiap@molletvalles.cat
Horari d'informació: dilluns a divendres de 9 a 14 h
 
Què és l'atenció precoç?
 
L'atenció precoç és un conjunt d'intervencions adreçades a la població infantil menor de sis anys, a la seva família i el seu entorn, amb la finalitat de donar resposta, el més aviat possible, a las dificultats de tipus transitori o permanent que puguin aparèixer en el desenvolupament durant aquest període.
 
Aquesta intervenció va adreçada a tots els nens i nenes que presentin algun tipus de dificultat en el seu desenvolupament emocional, motriu, comunicatiu, relacional, sensorial, afectiu i/o social, o es trobin en situació de risc de patir-lo. També s'adreça a les famílies que vulguin consultar sobre el desenvolupament del seu fill com a suport a la criança.
 
L'objectiu és tractar les dificultat en el desenvoupament global de l'infant i de la seva família, seguint un model d'intervenció en el que es tinguin en compte la subjectivitat de les seves demandes i necessitats.
Funcions del CDIAP Mollet
 
Prevenció i detecció, el més aviat possible, dels transtorns i de les situacions de risc en la petita infància.
Diagnòstic clínic i funcional mitjantçant la valoració interdisciplinar.
Atenció terapèutica i/o seguiment en funció de les necessitats de cada infant i de la seva família.
Orientació i assessorament als dispositius assistencial que intervenen amb l'infant (escoles bressol, escoles, pediatria, hospitals, casa dels petits, etc.)
Coordinació amb els professionals de la Xarxa de petita infància.
Participació en programes de sensibilització, prevenció i detecció.
Participació en activitats de docència, formació i investigació.
 
Equip i àmbit d'actuació del CDIAP Mollet
 
L'equip interdisciplinari està format per professionals de diferents disciplines, especialitzats en el desenvolupament infantil i les serves dificultats, que entenen i atenen els símptomes específics que presenten els nens i les nenes des d'una visió globlal del cas. El personal profesional del CDIAP abasta els camps de la neuropediatria, psicologia, psicomotricitat, fisioteràpia, pedagogia, logopedia i treball social.
 
L'àrea geogràfica d'influència del CDIAP Mollet, segons els criteris de sectorització vigents, abasta els municipis de Mollet del Vallès, la Llagosta, Sant Fost de Campsenselles, Martorelles i Santa Maria de Martorelles.
 
Titularitat del centre
 
El CDIAP Mollet depèn de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, organisme autònom de l'Ajuntament de Mollet. És un centre municipal que també està inclòs dins la xarxa de centres d'atenció precoç del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès