Català | Castellano RSS
La ciutat Turisme Art i museus Col·lecció Garreta-Rovira

Col·lecció Garreta-Rovira

Des de l'any 2000, la família Garreta-Rovira ofereix visites a la seva col·lecció d'art, situada en una casa particular al carrer de Berenguer III.  La col·lecció està formada per pintures, escultures, talles, ceràmiques, mobiliari i antiguitats de l'art català dels segles XIX i XX.  S'hi poden trobar, entre d?altres, obres de Picasso, Dali, Abelló, de l'escola olotina, Casas, Doblas... 
 
Els antecedents de la col·lecció de Joan Garreta i Carme Rovira es remunten al pare de Joan Garreta, Esteve, una persona amant de les arts que al llarg dels anys 50, fou un actiu promotor de la vida cultural de Mollet. Esteve Garreta dedicà recursos econòmics i personals a iniciar la seva pròpia col·lecció, una dedicació de la qual el seu fill, Joan Garreta, agafà el testimoni. Com a amic personal de Joan Abelló i advocat de la seva família, amplià el seu cercle de contactes dins del món artístic. A finals dels anys 60 obrí amb la seva dona, Carme Rovira, la Galeria d'Art Garo's, que funcionà prop de 15 anys, amb la presència de centenars d'alts exponents de la pintura catalana. Paral·lelament, fou un actiu promotor d´exposicions  i de subhastes. Aquest contacte directe amb els artistes més eminents de l'escena catalana dels últims 50 anys, li va permetre anar augmentant la seva col·lecció. Amb sensibilitat i amb molta dedicació, el matrimoni va anar adquirint obres per fer de la seva col·lecció un recull veraç i exhaustiu de la cultura catalana dels segles XIX i XX. 
 
Des del 2009, la Col·lecció Garreta Rovira promou el Concurs de Pintura a l'Aire Lliure de Mollet del Vallès, que se celebra el primer diumenge d'octubre.
 
Col·lecció Garreta-Rovira
C. Berenguer III, 8
08100 Mollet del Vallès
Telèfon 93 570 60 62
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès