Català | Castellano RSS

Parc de Ca l'Estrada

Situat al nord-est de Mollet, a l'extrem del barri de la Vinyota, el parc de Ca l'Estrada és un dels parcs més recents de la ciutat. Es va construir l'any 2009 en el marc de la urbanització de la Vinyota i ocupa una superfície de 24.000 m2 , dels quals 11.000 estan destinats a la construcció d'un futur equipament escolar i, mentrestant, s'utilitzen com a zona polivalent per a la instal·lació de fires comercials i atraccions.
 
El parc està envoltat per la cara est per una gran duna elevada i coberta de vegetació que l?aïlla del trànsit i el soroll de la carretera C 17, a la vegada que l'eleva de nivell per accedir a la passarel·la d'ús exclusiu per a vianants i ciclistes, que connecta la ciutat amb el barri de la Casilla i el polígon de Can Magarola. La construcció d'aquest gran pont metàl·lic va representar una gran millora per a la mobilitat i la connectivitat d'aquestes zones. El disseny singular de la passarel·la de la Casilla l'han convertit en una de les imatges més característiques del Mollet del segle XXI.
 

Al punt més alt de la duna, hi trobem diversos equipaments esportius de fitness i una gran pèrgola que dóna suport a una de les instal·lacions de plaques fotovoltaiques més grans de Mollet. Sota la pèrgola neix una graderia que presideix la plaça, un espai polivalent per acollir diversos espectacles i, més enllà, diferents superfícies de cautxú possibiliten la realització d'activitats esportives i jocs a l'aire lliure. També hi ha diverses taules de pic-nic, ocupades tot sovint per famílies que berenen o celebren ocasions especials.


La vegetació del parc està formada principalment per pruneres de fulla vermella (Prunus cerasifera Atropurpurea), arbres de l'amor (cercis siliquastrum), freixes de diversos tipus (fraxinus sp), sòfores (Styphnolobium japonicum,), liquidambar (Liquidambar styraciflua) i acàcies de Constantinoble (Albizia julibrissin), que s'estenen i ombregen la banda més plana del parc i ofereixen diferents imatges i coloracions estacionals.


Situació
Extrem nord-est de la ciutat, entre la carretera C-17 i el carrer de Can Flequer, a la zona de la Vinyota.
 
Horari
L'accés és lliure.
 
Serveis
Taules de pícnic, aparells de fitness.
 
Superfície
24.000 m²
 
Document relacionat
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès