Català | Castellano RSS
La ciutat Equipaments Cívics, culturals i de serveis

Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD)

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones Joana Barcala està situat al centre del barri de l'Estació de França. L'edifici rehabilitat havia estat l'antiga escola del mateix nom, un nom que ret homenatge a una històrica mestra de Mollet. El maig de 1995 es va inaugurar com a centre cívic i va donar al barri una sèrie de serveis: cursos i tallers, xerrades, debats, conferències, etc. També es va convertir en seu d'algunes entitats molletanes. L'any 2008 es va inaugurar com a centre d'informació i recursos per a dones, conseqüència de l'evolució de les polítiques de gènere que s'estan desenvolupat en l'àmbit municipal arreu de Catalunya.

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) és un servei municipal que depèn de la Regidoria de Dona i Polítiques d'Igualtat i que té la finalitat de fomentar la igualtat real entre dones i homes al municipi. L'objectiu del CIRD és contribuir a eliminar les desigualtats i discriminacions vers les dones de Mollet en les situacions del dia a dia. Per aconseguir aquest objectiu, el CIRD ofereix informació i atenció en qüestions de gènere, potencia la participació de les dones, impulsa polítiques d'igualtat i promou campanyes per sensibilitzar a la ciutadania. Està adreçat a totes aquelles persones interessades en els seus serveis, a les aociacions i grups de dones que desenvolupen accions i projectes dirigits a la participació i a la millora de la qualitat de vida de les dones de la ciutat i, en general, a qualsevol persona que busqui informació sobre polítiques d'igualtat de gènere i recursos municipals dirigits a les dones.

El CIRD ofereix informació i assessorament: de forma presencial, telefònica o electrònica. És la seu de Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD), que assessora de manera gratuïta i confidencial de qualsevol dubte o problema personal, familiar, laboral o social. El Centre de Documentació de dones disposa d'espai de consulta, servei de préstec gratuït, racó d'intercanvi de llibres i sala de lectura amb WI-FI.

El centre té dues plantes, amb un pati interior arbrat, i és totalment accessible. Disposa de diferents sales i espais que, segons la disponibilitat, poden ser utilitzats per grups i entitats que vulguin reunir-se o bé organitzar activitats. Concretament, els espais que es poden sol·licitar són:

- Sala polivalent Rosa Sensat, amb capacitat per a 50 persones i equipada amb equip de so, vídeo, DVD,     projector, pantalla, i dos micròfons de taula.

- Sala de formació Betty Friedan, amb capacitat per a 30 persones

- Sala de reunions Rosa de Luxemburg, amb capacitat màxima per a 12 persones

- Sala Maria Blanchart, amb capacitat per a 12 persones

- Cuina Marie Curie, amb capacitat per a15 persones, i totalment equipada

- Exposicions en femení 

- Història en femení 

AdreçaC. Àngel Guimerà, 15

Telèfon93 570 77 47

Adreça electrònicacirdjoanabarcala@molletvalles.cat

HorariDilluns a divendres, de 9.15 a 15.15h / de 16 a 21.30 h. Dijous, de 9.15 a 21.30 hEnllaços relacionats

Contra la violència masclista

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès