Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Un nou intercanvi internacional permetrà millorar la qualitat de l’ensenyament adreçat a les persones adultes de Mollet

23/09/2021

Educació

Els 22 i 23 de setembre, una delegació de la Universitat Popular de Ravensburg (Volkshochschule de Ravensburg) ha visitat Mollet en el marc del projecte europeu Erasmus +. Aquest projecte consisteix en un intercanvi de professorat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ensenyament al centre alemany i a l’Escola d’Adults de Mollet, així com a la xarxa de centres cívics, culturals, de gent gran i de dona de Mollet del Vallès. La iniciativa es reprèn després que la universitat alemanya convidés Mollet a participar en aquest projecte que es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia. Durant la trobada, l’Ajuntament i la Universitat han signat un compromís per seguir treballant conjuntament en matèria educativa.

La delegació alemanya ha dut a terme diferents visites i reunions a l’escola d’Adults de Mollet i a la xarxa de centres cívics, culturals, de gent gran i dona per tal de conèixer, de primera mà, el funcionament dels equipaments de la ciutat.

L’objectiu és enviar un grup de professors i professores de Ravensburg a Mollet la propera primavera de 2022 per tal que imparteixin classes, conjuntament amb els professors d’aquí, a tota la ciutadania usuària dels centres.

També s’ha valorat la possibilitat d’organitzar tallers o xerrades obertes a tota la ciutadania sobre cultura alemanya.

Un cop s’hagi dut a terme aquesta actuació, està previst que una delegació de Mollet visiti la Universitat Popular de Ravensburg durant la tardor de 2022.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha recordat que “justament, l’objectiu dels agermanaments és la col·laboració i l’intercanvi d’experiències i iniciatives per fer créixer les ciutats i millorar la qualitat de vida dels seus habitants” i, en aquest sentit “quan parlem d’enriquir-nos amb els intercanvis, no només hem de pensar en els joves, sinó, com posa de manifest aquest cas, la gent adulta també es pot beneficiar d’aquest treball conjunt i del fet de compartir experiències”.  

Per al regidor de Projectes Europeus i Cooperació, Raúl Broto,  “des de l’Ajuntament apostem pels intercanvis educatius amb les ciutat agermanades com la millor manera de construir Europa des de la base. A més de la pròpia experiència personal que suposen, tenen un potencial educatiu molt elevat que permet augmentar i millorar l’aprenentatge”.

 

DSC 0193

 

La Volkshochschule Ravensburg és un gran centre formatiu que acull a més de 7.000 estudiants  l’any. El centre està estructurat en grans àrees de treball com són la cultura i la creativitat, la societat i la política, la salut i el benestar, l’estudi de les llengües estrangeres (més de 3.000 alumnes l’any) i també acull a persones immigrants que volen aprendre la llegua alemanya. 

El centre també s’ha posat en contacte amb la Universitat Popular de Montélimar i a la Universitat de la tercera edat de Rivoli, enfortint d’aquesta manera els llaços entre les ciutats agermanades amb Mollet.

Aquest projecte ERASMUS +,  és el programa més gran finançat per la Comissió Europea amb un pressupost de 14,7 bilions d’euros que ofereix oportunitats de mobilitat a nivell europeu no només a joves estudiants sinó també a personal docent.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès