Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

La Fira d’Artesans de Mollet se celebrarà amb una setantena de parades i controls d’aforament

13/09/2021

La 37ena edició de la Fira d’Artesans de Mollet se celebrarà del 17 al 19 de setembre amb una setantena de parades. Els accessos als carrers es tancaran i hi haurà una única entrada amb control d’aforament i una única sortida. La Fira d’Artesans és una de les més visitades i prestigioses de Catalunya, amb controls diaris per vetllar que els productes siguin totalment d’elaboració pròpia. L’any passat no es va poder celebrar per les restriccions Covid-19.

Les parades estaran aquest any separades per almenys 1,5  metres de distància i no hi haurà l’opció de degustar els productes. L’entrada serà per les escales de Can Rota, on hi haurà el punt d’informació i el control d’aforament. L’aforament màxim permès és de 950 persones.


Els artesans se situaran als carrers Portugal, Sol, Bartomeu Robert, Tajo i Plaça de l’Artesania, dibuixant un recorregut que arribarà al carrer de Can Pacià, que aquest any no tindrà parades perquè serà el punt de sortida de la Fira.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha recordat que la Fira “té una importància extraordinària per la ciutat i per Catalunya. És una fira reconeguda i de qualitat”. En aquest sentit, ha destacat que es pugui tornar a celebrar encara que sigui amb restriccions i menys activitats. “És responsabilitat de tothom. Poc a poc i bona lletra”, ha assenyalat.  

La regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, ha destacat que, tot i la pandèmia  “Estem contents que aquest any puguem tornar a celebrar al Fira d’Artesans una fira molt arrelada a la ciutat. Malgrat els canvis que hem hagut de fer per donar compliment a la normativa Covid, manté la seva qualitat i el seu esperit de sempre”.

El president de l’Associació de Veïns i Veïnes Fira d’Artesans, Martí Turégano, ha afegit que el format d’aquest any servirà “d’exemple” per altres esdeveniments. En Xavi Martínez, membre de l’Associació, ha destacat l’interès del veïnat: “Des del gener ens estan preguntant si hi haurà Fira”.

Horari

L’horari de la Fira serà el divendres de 17 h a 22 h, el dissabte de 10 h a 14 h i de 17 h a 22 i el diumenge de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h. Als migdies també s’hi podrà accedir però és probable que moltes parades estiguin tancades.

Artesania i alimentació

Hi haurà una quarantena de productors de peces de ceràmica, papereria, porcellana, fusta, mobles, vidre, tèxtil, joguines o estores. La resta d’artesans seran del sector de l’alimentació, amb productes com olis, mels, embotits, vins, pa dolços o formatges.

Menys activitats

La Covid-19 ha obligat a suspendre els tradicionals tallers artesanals per a nens que es feien en les anteriors edicions, com ara el de producció de pa. Tampoc hi haurà actuacions de castellers, capgrossos o sardanes.

Agraïments

La decoració dels carrers, a càrrec de l’Associació de Veïns i Veïnes Fira d’Artesans, estarà formada aquest any per lones que es penjaran als carrers amb missatges d’agraïment als sanitaris, mestres, bombers o ciutadans pel seu esforç davant la pandèmia.

Poemes de llum

‘Poemes de llum’ és el títol de l’exposició que acull aquest any el Centre Cultural la Marineta en motiu de la Fira d’Artesans. Es tracta d’una mostra de fotografia i pintura, amb obres de les artistes Verònica Menechini i Katrien Van Steen. La inauguració serà el 17 de setembre, amb l’inici de la Fira, i es podrà visitar fins al 18 d’octubre.  

Cloenda

La Fira es clourà amb un concert d’havaneres a càrrec del grup ‘Els Americanus’ al Mercat Vell el diumenge 19 de setembre a les 19 hores. Les entrades tindran un preu simbòlic d’1 euro i s’hauran d’adquirir prèviament través de la plataforma molletvalles.koobin.com, a partir d’aquest dilluns a les 15 h, o al Centre Cultural la Marineta, de dilluns a divendres de 15.30 h a 21 h. L’aforament serà de 170 persones.


Control diari dels productes

La Fira d’Artesans és una de les més prestigioses i visitades de Catalunya, amb uns 30.000 visitants de mitjana. Els artesans que hi participen han d’avalar que fan autèntics productes artesans. Un equip de la Fira controla diàriament que tots els productes que estan a la venda siguin 100% artesans i de producció pròpia.    

 

 

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès