Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

L’Ajuntament ofereix una nova eina de recollida d’estris i mobles vells

26/01/2021

Medi Ambient

L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa una nova eina per facilitar la identificació dels estris i mobles vells amb l’objectiu de fer més eficaç aquest servei. Un servei que és gratuït, amb cita prèvia i que permet seguir fomentant el reciclatge i la prevenció de residus i alhora fer de Mollet una ciutat més neta i sostenible.

La principal novetat d’aquest nou servei és que ofereix la possibilitat d’identificar amb un adhesiu aquells voluminosos que, previ avís al servei de recollida d’estris i mobles vells, ja han estat programats per ser recollits.   

A partir de la setmana vinent l’adhesiu ja estarà disponible als centres cívics i culturals de la ciutat i a la recepció de l’Ajuntament de Mollet. L’adhesiu també es pot descarregar al banner destacat de Recollida programada d’estris i mobles vells que hi haurà al web municipal www.molletvalles.cat 

Un cop concretat dia i hora de recollida, la persona rep un número de referència, ja sigui via telefònica (900 105 119) o telemàtica omplint el formulari https://ja.cat/7bwjT . El número obtingut és el que cal escriure a l’adhesiu i enganxar a l’estri o moble vell i, així, poder identificar-lo. En el cas de no tenir possibilitat de de desplaçar-se o descarregar aquest adhesiu, es pot, simplement, enganxar al voluminós un paper on consti el número de referència que prèviament s’ha donat per telèfon o a través del web.  

Per al regidor de Promoció Cívica, Xavier Buzón, l’adhesiu o l’identificatiu és una nova eina que ajudarà a combatre els comportaments incívics a la via públicadonat que “aquest simple gest permetrà als inspectors de la via pública, a la policia municipal, agents cívics i a la pròpia ciutadania, d’una manera més àgil, saber si aquell moble està pendent de ser recollit en un servei programat o be és un abocament il·legal, i així poder actuar en conseqüència”. 

Buzón ha recordat que “la promoció dels valors i els comportaments cívics són imprescindibles per aconseguir una ciutat millor amb espais de  convivència respectuosos“ i ha afegit que “Mollet sempre ha estat un exemple de civisme i convivència i des de l’Ajuntament continuarem treballant per una ciutat que segueixi sent model de convivència incorporant totes les eines que tinguem al nostre abast”  

L’Ajuntament recorda que tant la trucada telefònica com la recollida de mobles són gratuïtes.   

Així mateix, la utilització d’aquest servei també dona dret a un seguit de bonificacions que poden arribar al 20% de la taxa de recollida de residus en funció del nombre d’usos que es facin al llarg de l’any del servei de recollida de mobles i estris vells, de la deixalleria fixa i la deixalleria mòbil. Per a més informació https://ja.cat/7bwjT  


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès