Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

L’Ajuntament demana col·laboració als bancs per tal que els habitatges que tenen desocupats a Mollet els ofereixin per lloguer social

26/01/2021

Benestar Social

La regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha enviat una carta a les entitats bancàries de la ciutat per demanar-los que s’estableixin acords de col·laboració per tal que els habitatges que tenen desocupats els ofereixin per lloguer social. Segons el consistori, les situacions d’emergència en matèria d’habitatge s’han incrementat pels efectes econòmics derivats de la Covid-19.

En la carta, l’Ajuntament també planteja l’opció d’establir convenis de cessió d'ús d’aquests habitatges, tal i com preveu la normativa, per tal que, des de l'Ajuntament, es pogués gestionar aquest parc d’habitatge. Aquesta fórmula és la que s’ha portat a terme en d’altres municipis i l’Ajuntament de Mollet es posa a disposició per arribar a acords semblants. 

L’Ajuntament recorda a les entitats bancàries que Mollet té una problemàtica important derivada de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer i, per tant, convindria establir acords de col·laboració per aconseguir alternatives habitacionals adequades per reallotjar famílies. L’objectiu és facilitar l’accés a l’habitatge en condicions assequibles i incentivar l’entrada al mercat de lloguer d’habitatges desocupats.

La regidora d’Habitatge Núria Muñoz, espera “que hi hagi una resposta positiva per part dels bancs i dels fons d’inversió i referma el seu compromís per tal de buscar tots els mecanismes que la llei ens dóna ara per ara per tal de buscar alternatives habitacionals i lloguers socials a la nostra ciutat”.  I afegeix “des de la regidoria d’habitatge estem treballant de manera incansable les possibles eines que tenim per incrementar el parc d’habitatge assequible a la nostra ciutat com ja ho hem fet, per exemple, a través d’impulsar projectes d’habitatge cooperatiu a la ciutat.”

Borsa de Mediació per al lloguer

Fa anys que l'Ajuntament de Mollet està adherit al Conveni de col·laboració amb l´Agència Catalana de l´Habitatge relatiu al programa de mediació per al lloguer social i va posar en marxa el servei de Borsa de Mediació per al lloguer per estimular les persones físiques o jurídiques propietàries d'habitatges buits perquè els posin en el mercat del lloguer, que actualment es gestionen 35 habitatges.

Aquest servei està adreçat, preferentment, a persones amb necessitats especials, així com impulsar un sistema de mediació de l'Administració Pública per fomentar la disposició d'habitatges destinats al lloguer social.

D’altra banda, l'Ajuntament ha posat en marxa, de manera interna i coordinada amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, diferents estudis i anàlisis per tal de conèixer l'existència de pisos en aquesta situació.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès