Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Situació de les dades Covid a Mollet: baixen lleugerament els casos, l’índex de rebrot i la velocitat de transmissió

25/01/2021

Actualitat

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha presidit, un dilluns més, la reunió de seguiment de la situació que es viu a la ciutat arran de la Covid-19. L’Ajuntament segueix demanant als molletans i les molletanes el compliment de les normes i que extremi les precaucions.

Les últimes dades indiquen que l'índex de rebrot a Mollet és de 500 punts, la velocitat de transmissió d'1,10 i els casos detectats els darrers 7 dies han estat 133 i els darrers 14 dies 255. Actualment hi ha 38 persones ingressades per COVID a l'Hospital de Mollet. 

D'altra banda, s'han fet 1.835 PCR, 900 tests i s'han posat 1.040 vacunes. Des de que va començar la pandèmia, els casos acumulats a la ciutat són 3.507. 

Pel que fa als centres educatius, actualment hi ha 18 grups confinats, amb un total de 357 persones, 30 d'elles positives.

Finalment i en relació a la situació de les dades COVID a Mollet, la Policia Municipal ha posat més de 30 sancions el passat cap de setmana a persones per no portar mascareta o no complir amb els horaris fixats per les autoritats en matèria de mobilitat. Amb aquestes ja són més de 100 les sancions posades des del que portem d’any.

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, insisteix que "en la seva majoria la nostra ciutadania s'està comportant de manera exemplar. No podem baixar la guàrdia i hem de seguir sent molt prudents i responsables. Si bé les dades són una mica millors encara no són bones i per aquest motiu no ens podem relaxar per combatre aquesta pandèmia quan abans millor. Sóc conscient del sacrifici de cadascun de nosaltres, però hem de recordar que quan complim amb la normativa vigent, salvem vides". 

Alerta de vent 

A la reunió d'avui també s'ha fet balanç i repassat les incidències per l'alerta de vent del passat divendres 22 de gener. No s'han hagut de lamentar danys personals però sí nombrosos danys materials, especialment d'arbres i branques.

Dissabte, des de primera hora, ja va començar a treballar un servei especial per actuar en els casos en les incidències més urgents i perilloses, en especial aquelles que afectaven a la seguretat de via pública i escoles. Es van revisar els arbres de tots els centres escolars per garantir un retorn segur als centres escolars avui dilluns.

Els efectes han estat nombrosos i al llarg del cap de setmana es va continuar treballant per seguir retirant branques i revisant arbrat, es continua treballant i s’espera que al llarg d’aquesta setmana totes les incidències puguin quedar resoltes. 

La Policia Municipal de Mollet i Protecció Civil van fer més de 30 actuacions durant l’alerta de vent del passat divendres. 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès