Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

La revista Notes del Centre d’Estudis Molletans presenta el volum 36

25/01/2021

Cultura

El passat divendres, 22 de gener, dia de Sant Vicenç, es va presentar un nou volum de la revista anual Notes. Les mesures sanitàries derivades de la crisi de la Covid no han fet possible la celebració del tradicional acte públic, per això la revista ha estat presentada al programa Visions de la televisió comarcal Vallès Visió.

Notes és la revista que publica anualment l’Ajuntament a través del Centre d’Estudis Molletans (CEM) i que ens porta diferents temes d’interès sobre Mollet i rodalies. Si des de l’any 2020, la publicació va recuperar el format original de miscel·lània, enguany s’han consolidat o incorporat seccions fixes, com la memòria oral (en format d’entrevista) i la secció de patrimoni, amb fitxes dedicades al Museu Abelló, l’Arxiu Històric, l’art urbà i l’arqueologia. A més, també s’han fet una sèrie de millores editorials –que es completaran l’any vinent amb l’aplicació d’uns nous criteris de publicació– que tenen per objectiu millorar la qualitat informativa, la visibilitat i l’impacte de la revista.

La revista ha estat presentada a través de la televisió comarcal Vallès Visió, en el marc d’un programa especial sobre Sant Vicenç que s’ha emès el divendres 22 de gener. En ell, el regidor del Centre d’Estudis Molletans, Raúl Broto, i el director del CEM, Jordi Bertran, han donat a conèixer els continguts de la revista.

El número 36 de Notes presenta articles molt interessants i diversos com l’origen de les llegendes locals; alguns passatges de la Guerra Civil viscuts a Mollet o a través de l’experiència de molletans; l’obra del dibuixant d’humor Fer; els 25 anys d’història de l’Esbart Dansaire; una entrevista imprescindible per a la memòria oral del segle XX a Mollet; el fons documental de Joan Ambròs i Lloreda; el vincle entre Joaquim Mir i Joan Abelló; el Menhir de Mollet...

La revista Notes s’ha convertit en la publicació de referència del saber baixvallesà en els seus 34 anys d’història.

L’edició en paper arriba a biblioteques, arxius, centres d’estudis, entitats i particulars d’arreu dels territoris de parla catalana. La versió digital permet consultar o descarregar de manera gratuïta, tots els articles que s’han publicat fins ara.

Podeu adquirir la revista Notes a la botiga del Museu Abelló i consultar-la online a través del web municipal http://www.molletvalles.cat/cem .


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès