Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Les plaques fotovoltaiques instal·lades a la comissaria de la Policia Municipal ja funcionen a ple rendiment

21/01/2021

Actualitat

L’objectiu d’aquesta instal·lació és cobrir amb energia renovable una bona part del consum en energia de l’edifici de la Policia Municipal de Mollet del Vallès. Les obres d’instal·lació han durat aproximadament un mes.

Les obres han suposat la instal·lació de 60 panells amb una potència total de 20,7 kWp a la coberta de l’edifici, que generen 28.000 kWh anuals. El fet que es tracti d’un edifici amb un ús molt intensiu al llarg de tot el dia (incloses les tardes i vespres d’estiu), fa que es pugui aprofitar al màxim l’energia solar generada per reduir l’impacte energètic de l’edifici. Els excedents d’energia sobrant s’aboquen a la xarxa i es rep una compensació que ajuda a reduir encara més el cost del subministrament elèctric de l’edifici. 

La instal·lació compta amb sistemes de monitoratge remot que permeten controlar en tot moment la producció. L’obra té un cost de 31.500 euros i compta amb una subvenció de 15.000 euros de la Diputació de Barcelona. 

Cap a la transició energètica

Amb aquesta instal·lació, ja són ja quatre els edificis municipals que disposen d’instal·lacions d’autoconsum, juntament amb l’Escola Sant Jordi i l’Escola Sant Vicenç (aquest últim dins el projecte A-prenem el Sol), i el pàrquing de les Pruneres.  

A més a més, Mollet disposa també de cinc instal·lacions fotovoltaiques municipals mésque produeixen energia i l’injecten directament a la xarxa elèctrica: a l’Ajuntament, al Parc de Ca l’Estrada, a les Escoles Bressol La Filadora i La Xarranca i a la plaça Joan Miró. 

Tot plegat suposa una aposta contínua i decidida cap a la transició energètica de tots els edificis i equipaments municipals. Alhora, es reforça el model mixt d’instal·lacions amb autoconsum i instal·lacions productores a xarxa, en les quals Mollet n’ha estat un dels municipis pioners.   


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès