Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El Govern de Mollet expressa el seu condol a la família, amistats i a l’Ajuntament de Parets per la mort de Sergi Mingote

18/01/2021

Esports

El Govern de Mollet del Vallès lamenta la mort de l’exalcalde de Parets i alpinista Sergi Mingote, en el seu darrer repte històric de coronar el K2 a l’hivern.

L’alcalde Josep Monràs afirma que Mollet també està colpit per la trista notícia, donat que “Sergi Mingote era un gran esportista, una persona d’alçada i sempre ha estat molt vinculat i estimat a la nostra ciutat. L’Ajuntament de Molletvol expressar el seu condol i solidaritat amb l’Ajuntament de Parets i amb la seva família i amistats en aquests moments de dolor.” 

Sergi Mingote Moreno, de 49 anys i veí de Partes del Vallès, va morir aquest dissabte 16 de gener a causa d’una caiguda mentre baixava el K2.

Mingote, un dels millors alpinistes catalans, va aconseguir el primer 8.000 l’any 1998 i va fer el cim a deu muntanyes de 8.000 metres, d’entre les quals un doble ascens a l’Everest per les dues cares, i el K2 en solitari sense oxigen embotellat.  A més suma més de 20 ascensos a muntanyes superiors als 6.000 metres. Destaca també per formar part de la primera expedició mundial del mil·lenni al Pol Nord Magnètic, i per ser finisher en Ultraman i Ironman.

En Sergi Mingote va ser alcalde de Parets del Vallès entre els anys 2011 i 2018 i, prèviament, regidor del Partit dels Socialistes de Catalunya des de 2003.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès