Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El ple de Mollet aprova provisionalment el Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat

22/12/2020

Empresa

S’aprova provisionalment un Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat, que proposa més de 130.000 metres quadrats d’activitat industrial i de serveis a la ciutat, i que protegeix els plataners d’ombra de l’avinguda de Can Prat i que podria veure la llum en un termini de dos anys.

Al Ple de Mollet del 21 de desembre de 2020 es va aprovar provisionalment el  Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat. En els propers tres mesos la Generalitat de Catalunya ha de fer l’aprovació definitiva del Pla. Un cop aprovat per la Generalitat de Catalunya de manera definitiva,el desenvolupament d'aquest espai d'activitat econòmica de la ciutat, les obres d'urbanització i construcció es preveu en un termini de dos anys.

El Pla de Millora Urbana de Can Prat es desenvoluparà des de la Riera del darrera del carrer Indústria fins a l'alçada del Restaurant Can Prat, quedant-ne exclòs, i entre la línia de ferrocarril Barcelona-França i l'autopista C-33. 

Es tracta d'un Pla que s'ha incoat a instàncies dels propietaris, en el qual destaquen els següents aspectes urbanístics:

 

  • 134.720,84 m2 de superfície
  • Es destinarà a dos usos: 20% del sostre per a ús industrial, i 80% de sostre per a ús terciari
  • Queda protegit el passeig de l'avinguda de Can Prat amb els seus plataners d'ombra, i el desenvolupament del sector respecte el manteniment de l’antiga nau “Fredenhaguen”
  • Es garanteix la connexió amb els dos sectors colindants, la Teneria Can Prat Nord, i s’estableix un nou sistema viari perimetral en el propi sector.
  • Se supera amb escreix la reserva mínima d'espais lliures, reservant un total de 10.906,84 m2

 

Josep Monràs, alcalde de Mollet, afirma que "Mollet continua creixent en activitat econòmica, erigint-se en un pol destacat d'atracció d'empreses i indústria, que generaran nous llocs de treball. Una altra bona notícia pel futur de la nostra ciutat i dels molletans i les molletanes, per les noves oportunitats que tindran".

Mireia Dionisio, regidora coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Urbà, Sostenibilitat i Habitatge afirma que "aquesta aprovació és molt important perquè significa més de 130.000 metres quadrats d’activitat econòmica i de serveis a la ciutat, el que significa més oportunitat de feina, de noves empreses i serveis, i ho fem protegint en tot moment les zones verdes de la zona, com sempre.” I afegeix “Mollet és un pol d'atracció econòmica, d'activitat empresarial i industrial, per la nostra ubicació i xarxes de comunicació, pel nostres serveis i potencialitats i per la nostra capitalitat del Baix Vallès.”

 

El Calderí

Al Ple també es va aprovar la verificació del text refós de la Modificació puntual del PGOU en l'àmbit d’El Calderí, amb la incorporació de les prescripcions de l’acord demandes per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona.

Recordem que la Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General a l’àmbit d’El Calderí el 16 de novembre de 2020, però va requerir unes incorporacions tècniques menors que en el Ple d’ahir passaven a aprovació

La reordenació comportarà que més del 80% del sector, actualment la seva pràctica totalitat de propietat privada,  es dediqui a ús públic amb zones verdes, parcs i  equipaments (educatius, sanitaris, esportius, entre d’altres).  La resta (19,59%)  es  destinarà a ús residencial, amb la previsió de 480 habitatges de protecció oficial i ús terciari, que reforçarà la capitalitat de Mollet al Baix Vallès.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès