Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Comença la campanya de plantació d’arbres

22/12/2020

Medi Ambient

Un any més, l’Ajuntament de Mollet du a terme la campanya de reposició d’arbres dels carrers, parcs, places i jardins de la ciutat. Es preveu que durant aquesta campanya es plantin 250 arbres.

Durant aquesta campanya es plantaran els arbres que s’han mort i ha calgut talar perquè representaven un perill, noves plantacions i arbres que calgui canviar per altres motius. Normalment la reposició es fa en el mateix emplaçament, però alguns cops cal canviar la seva ubicació per plantar-los en un altre lloc més dient.

La campanya tindrà dos períodes preferents d’actuació: un d’hivernal per als arbres de fulla caduca i clima més fred i a la primavera per aquelles espècies de climes més càlids.

La previsió és que durant la campanya d’enguany es plantin uns 250 arbres, amb uns criteris de selecció que ajudin a la diversitat d’espècies que ajudin a combatre els efectes del canvi climàtic, com ara l’increment de temperatures, retenció d’aigua de pluja o la pèrdua d’hàbitats naturals i refugis de fauna, així com a nodrir d’aliment moltes espècies autòctones.

A més es provaran noves espècies que s’adaptin a les condicions de la ciutat i contribueixen a la millora paisatgística amb les seves floracions i coloracions de tardor.

En concret, les espècies s’escullen principalment per la seva adaptació al clima de Mollet i a les condicions de plantació de la ciutat, la resistència a plagues i malalties, no al·lèrgenes, amb baixes necessitats d’aigua, amb la mida adequada al lloc de plantació sense necessitat de poda i pel seu valor ornamental.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Brotoha explicat que “un any més augmentem l’arbrat de la nostra ciutat, amb l’objectiu de continuar treballant la renaturalització de Mollet. Destaco especialment la informació present al Portal de Transparència en relació a la gestió de l’arbrat, que per exemple permet a la ciutadania conèixer quines espècies tenim a la ciutat i on estan ubicades”.

A l’apartat del web de l’Ajuntament “l’Arbrat de Mollet” https://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/medi-ambient/larbrat-de-mollet/ trobareu dades detallades sobre l’arbrat de la ciutat i els principals treballs que es duen a terme.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès