Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Dades COVID-19 a Mollet: Augmenten els casos positius a la ciutat

21/12/2020

Salut

Les últimes dades són pitjors que la dels darrers dies amb 55 nous casos positius. La velocitat de transmissió en augment amb un 1'73, i amb un índex de rebrot que ha passat de 115 a 226 durant els darrers 7 dies.

Com cada dilluns des de l'inici de la pandèmia, l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha presidit la reunió per analitzar les dades i les noves mesures decretades per prevenir i frenar la propagació del virus. 

Monràs recorda que "amb aquestes noves dades i la ràpida propagació del virus cal extremar la precaució, especialment amb les imminents festes nadalenques.” I ha afegit “Demano als molletans i les molletanes prudència, prudència i prudència, per no fer passes enrere i perdre tot el que hem avançat fins ara. No oblidem mai que estan en joc la pèrdua de vides de familiars, amics i  la nostra mateixa".

45 noves sancions i 60 inspeccions més de la Policia Municipal

La Policia Municipal, a banda de la vigilància en general, ha intensificat aquesta setmana el control i les inspeccions pel compliment de les mesures sanitàries establertes directament relacionades amb bars, restaurants i les seves terrasses. Des de dijous passat han denunciat més de 15 infraccions detectades a diferents bars i terrasses, com per exemple per un aforament superior al permès, el consumir i servir a les barres, incomplir les distàncies entre taules o entre comensals, superar el màxim permès per taula, o no portar mascaretes. A banda d'aquestes inspeccions, en la prevenció i vigilància del compliment de la resta de limitacions, han denunciat a més de 30 persones per no respectar la mobilitat en horari nocturn, no mantenir les distàncies o no portar la mascareta o no portar-la correctament. Les sancions lleus poden anar fins al 3.000 euros, les greu fins a 60.000 i les molt greus fins al 600.000 euros. Tot i les infraccions detectades, des del cos policial recorden l'alt compliment de les mesures i la responsabilitat demostrada per tota la ciutadania.

Pròrroga dels tiquets de 15 i 30 minuts extres d'aparcament gratuït a la zona blava fins el 30 de juny de 2021

Donada la situació epidemiològica que vivim, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit prorrogar sis mesos més, fins el 30 de juny de 2021, els tiquets de 15 i 30 minuts extres d'aparcament gratuït a la zona blava. En cas que algú tingui el seu tiquet deteriorat el pot canviar per un de nou.

Informació de novetats de les noves mesures de la Generalitat de Catalunya per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 21 de desembre al sector de l'Hostaleria i la restauració, a la resolució de dissabte 19 de desembre.

- Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h.

- Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

- Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

- Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s'estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

- Confinament nocturn: No es pot circular pel carrer des de les 22h a les 06 h, excepte per causes justificades.

Excepcions:

  • Nit de Nadal i Cap d’Any, inici del confinament nocturn a la 01:00 h.
  • Nit de Reis, inici del confinament nocturn a les 23:00 h.

Les mesures aquí esmentades són de data 19 de desembre. Les mesures i restriccions podrien variar amb resolucions posteriors de la Generalitat de Catalunya.  

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès