Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Ja és Nadal a Mollet

16/12/2020

Cultura

L’Ajuntament de Mollet ha presentat aquest dimecres la campanya de Nadal d’enguany. Una campanya clarament marcada per la situació actual que estem vivint i pensada i dissenyada atenent totes les mesures de precaució i seguretat sanitàries.

Aquest Nadal a Mollet serà especial pel fet d’estar condicionat per totes aquelles mesures de prevenció necessàries per evitar la propagació del virus i, per aquest motiu, enguany, l’Ajuntament, ha reconvertit amb fórmules imaginatives els actes més tradicionals d’aquestes dates per tal que tots els molletans i molletanes, especialment els infants, el puguin celebrar i gaudir amb seguretat.

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha dit que “no em dubtat ni un moment a dedicar més esforços i més recursos perquè malgrat la situació que estem vivint, i encara que sigui d’un altra manera, sobretot els infants de Mollet puguin gaudir d’aquest Nadal”.

Monràs ha afegit que “estem treballant en diferents escenaris, ja que la situació es canviant dia a dia, però el que si puc garantir és que els Reis d’Orient vindran a Mollet, tot i que enguany no ho faran amb tren”.

Fruit d’aquestes mesures de seguretat, l’alcalde també ha anunciat que “tots els nens i les nenes de Mollet de 2 a 11 anys rebran a casa seva una carta dels Reis on els hi expressaran allò que no els hi han pogut dir de forma presencial”.

També en referència a les festes, Monràs ha fet una crida a “incrementar la nostra responsabilitat personal més enllà de les normes establertes. La nostra actitud és l’eix per aturar aquesta pandèmia, i d’ella dependrà que tinguem un Nadal i uns Reis d’una manera o d’un altra”.

Cavalcada

Sempre tenint en compte el que es permeti fer segons les circumstàncies sanitàries del moment, hi ha preparades tres carrosses perquè els Reis d’Orient facin un recorregut per la majoria dels carrers de la ciutat, en moviment per la ciutat, prioritzant que els infants els puguin veure des dels balcons i finestres. Si no és possible, es podrà veure des del carrer, però serà obligatori mantenir  la distància de seguretat i l’ús de mascareta. En cap cas es podran llençar caramels. L’itinerari definitiu i els horaris de pas es donarien a conèixer uns dies abans per tal que els infants i les seves famílies sàpiguen per on estaran els Reis en cada moment.

En el supòsit que la situació del moment no ho fes possible, s’optaria perquè els 3 Reis s’instal·lessin provisionalment al Pavelló de Riera Seca durant la tarda del 5 de gener, els infants els podrien saludar mantenint la distància de seguretat. No caldria cita prèvia.

En qualsevol dels casos,Vallès Visió farà connexions en directe de tota l’activitat dels Reis d’Orient a Mollet, des de l’arribada fins la recepció institucional en la qual es farà el lliurament de les claus de ciutat als Reis per a que puguin deixar els regals durant la nit i el Rei Melcior pugui adreçar unes paraules als infants molletans.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez, ha informat que “el Patge Reial ja ha confirmat que estarà al Mercat Vell de Mollet per poder recollir les cartes dels nens i nenes que li vulguin lliurar i també, com cada any, ens acompanyarà el Patge Xumet, un personatge molt estimat del nostre Nadal que anirà informant de les novetats de l’arribada dels 3 Reis de l’Orient”.

Patge Reial al Mercat Vell

 De 10 a 13h i de 16 a 20h

  • Dissabte 2 de gener
  • Diumenge 3 de gener
  • Dilluns 4 de gener

 

Patge Xumet

Sortirà 3 vegades pels carrers Mollet.

 

  • Diumenge 3 de gener (tarda)
  • Dilluns 4 de gener (matí)
  • Dimarts 5 de gener (tarda)

 

 Carta dels Reis

Del 24 de desembre fins al 5 de gener recull la teva carta als comerços de Mollet i, un cop emplenada amb el nom i el telèfon, la podràs dipositar a les bústies que trobaràs als mateixos establiments de la ciutat. Totes les cartes rebudes entraran a un sorteig de 12 lots de regal que es farà el 8 de gener.

 Zona blava

Del 24 de desembre fins el 7 de gener es podrà gaudir de 30 minuts més gratuïts, que els molletans i les molletanes podran sumar als minuts de l’adhesiu de 15 o 30 minuts extres de zona blava de 2019-2020 que continua vigent.

 La regidora de Cultura, Mercè Pérez, ha volgut “agrair especialment al sector comercial de la ciutat pel seu compromís i la seva implicació, i ho ha fet sent un sector, que juntament amb molts d’altres, ha estat fortament castigats per les conseqüències d’aquesta pandèmia”.

 

Per Nadal compra a Mollet (ADHEC) 

 

  • Es podrà veure el conte del Tió a Mollet mitjançant deu televisors instal·lats en diferents comerços o a través del codi QR que també hi haurà als aparadors dels establiments de la ciutat.
  • Comprar a Mollet del 20 de desembre fins al 5 de gener té regal: després d’omplir la butlleta que ofereixen els comerços es pot participar el sorteig de 20 lots de Nadal (sorteig el 21 de desembre) i de 20 vals per valor de compra als comerços de Mollet de 50€ (sorteig el 8 de gener) 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès