Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Josep Monràs torna a reclamar a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran

17/01/2020

Benestar Social

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha tornat a reclamar avui al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, més places públiques per a la gent gran de Mollet, desprès que fa més d’un any que la Generalitat es va comprometre a estudiar-ho i encara no ha donat resposta.

Fa un any que Josep Monràs es va reunir amb el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, d’on va sortir el compromís de la Generalitat d’estudiar la concertació de més places públiques per a la gent gran a Mollet.

Durant aquest temps no s’ha concertat cap nova plaça ni s’ha donat més informació al respecte, per aquest motiu s’ha reclamat per carta la necessitat urgent de més places públiques a Mollet, alhora que s’ha demanat una reunió urgent amb el Conseller Homrani per trobar solucions a aquesta mancança. 

Actualment la ciutat disposa de 3 residències per a la gent gran que, en conjunt, ofereixen una oferta de 80 places públiques, 11 places públiques –concertades i 175 places acreditades (les persones reben un ajut econòmic per pagar la seva estada a la residència). Tot i així, l’oferta és insuficient donada la xifra de població major de 65 anys i les llistes d’espera existents que mostren un dèficit de places residencials per atendre les necessitats de la gent gran de la ciutat.  

L’alcalde Monràs torna a reclamar que “la Generalitat hauria de sentir com una obligació que la gent gran que pugui necessitar aquest servei, pugui estar el més a prop possible del seu lloc de residència, perquè és on aquestes persones tenen els seus amics i familiars”.

Mollet, amb més de 51.000 habitants, és la segona ciutat en nombre d’habitants del Vallès Oriental  i pateix, des de fa molts anys, un flagrant dèficit de places residencials i de recursos assistencials per atendre les necessitats de la gent gran del municipi.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès