Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló s’il·lumina de blau el Dia Mundial del Refugiat

17/06/2022

Solidaritat i Cooperació

La nit del 19 al 20 de juny, la façana del Museu Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès s’il·luminarà de color blau en homenatge a totes les persones desplaçades al món per la violència, la guerra i la persecució.

L’Ajuntament de Mollet se suma a la iniciativa de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Refugiat.

La nit del 19 al 20 de juny, edificis o monuments emblemàtics de tot el món s’il·luminaran de blau en solidaritat amb les persones refugiades. L’Ajuntament de Mollet s’ha adherit a aquesta proposta i il·luminarà de blau un dels edificis més representatius de la ciutat: la façana del Museu Abelló.

Per primera vegada a la història, el nombre de persones forçades a fugir de conflictes, violència, violacions de drets humans i persecucions ha superat la xifra dels 100 milions, sobretot per culpa de la guerra a Ucraïna.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament i la ciutadania de Mollet del Vallès han volgut  demostrar la seva solidaritat, també, als ucraïnesos i ucraïneses que han demanat refugi a la ciutat.

Precisament, el Museu Abelló i el Centre Cultual La Marineta acullen aquests dies les exposicions Mollet Migrant, que visibilitzen en positiu la diversitat cultural que hi ha a Mollet.  Ho fan a través de les històries de persones migrants de diferents orígens que s’han establert a la ciutat.

 

10 desigualtat cat 150x200


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès