Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet se suma, un any més, al Dia Nacional de les Llengües de Signes

13/06/2022

Benestar Social

Serà el 14 de juny. El consistori sosté que aquesta jornada és una oportunitat per tal que la societat conegui aquest llenguatge que fan servir les persones sordes, promoure’n l’ús i normalitzar-lo.

Fa més de 35 anys que l’Ajuntament de Mollet del Vallès va iniciar tot un seguit de projectes d’integració de les persones amb discapacitat auditiva a través de l’Associació de Persones Sordes de Mollet i de la Federació de Sords de Catalunya, FESOCA.

Segons la regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, “el consistori molletàaposta des de sempre per la integració i la igualtat d’oportunitats de les persones sordes i, des de fa anys, treballa per donar-los suport”.

En aquest sentit, a finals de l’any passat, l’Ajuntament de Mollet, juntament amb FESOCA van posar en marxa un nou servei per facilitar que les persones amb discapacitat auditiva puguin fer qualsevol gestió a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Es tracta de la plataforma SVIsual amb la qual un intèrpret professional a distància, i a través d’una videoconferència, facilita que una persona sorda pugui comunicar-se sense cap barrera amb l’OAC.

Les altres accions de suport de l’Ajuntament al col·lectiu de persones sordes són aquestes:

 

  • Als programes d’activitats culturals i esportives adreçades a les persones sordes durant tot l’any.

 

  • Cobertura amb intèrprets en actes massius o en aquells que el col·lectiu de persones sordes comuniquen que hi assistiran.

 

  • Conveni amb l’Associació de Persones Sordes de Mollet i se’ls dona suport tècnic i econòmic.

 

  • Cursos d’interpretació de Llengua de Signes per a la ciutadania.

 

El 14 de juny, el balcó de l’antic Ajuntament de Mollet lluirà una pancarta commemorativa del Dia Nacional de les Llengües de Signes.

 

 


Cartell

Document Cartell (274 KB) - jpg

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès