Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Carnaval torna als carrers de Mollet

16/02/2022

Cultura

Començarà el diumenge 20 de febrer amb l’arribada del Carnestoltes i el Ball del Barraló a la plaça Prat de la Riba. Aquest any no es farà la tradicional rua doncs les comparses no han pogut preparar-se davant de la incertesa causada per la situació sanitària. El Carnaval, amb un munt d’activitats, finalitzarà el 2 de març.

El Carnestoltes i el seu seguici arribaran a Mollet del Vallès amb el Ball del Barraló, a càrrec de la Cia. Carnamolles i de l’Esbart Dansaire de la ciutat. Serà el diumenge 20 de febrer, a les 12.30 h, a la plaça Prat de la Riba. El Carnestoltes demana que per al Ball del Barraló tothom porti barret, faldilla o mantó. L’espectacle es podrà seguir a través del llenguatge de signes per fer-lo més inclusiu. En cas de pluja, es farà al Mercat Vell.

Seguint amb la tradició, Sa Majestat visitarà les escoles del municipi amb Pep Callau i Els Pepsicolen, del 22 al 25 de febrer, on els nens i nenes els hi donaran la benvinguda. El Carnestoltes també visitarà el Mercat Municipal amb els grallers i tabalers de la Colla Gegantera de Mollet, el dissabte 26 de febrer, a les 11 h.

El Judici del Carnestoltes, a càrrec de la Cia. Carnamolles i del Ball de Diables, es portarà a terme el diumenge 27, a les 19 h, a la plaça  de Pau Casals. Aquest espectacle també serà accessible en llenguatge de signes. Tant el dia de l’arribada del Carnestoltes com el dia del judici es recomana dur mascareta.

La cloenda del Carnaval 2022 serà amb la Processó i l’enterrament de la sardina. El dimecres 2 de març, a les 18.30 h, la Processó anirà des la plaça Prat de la Riba fins a la plaça de l’Artesania, amb la participació de la banda d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet i la Cia. Carnamolles.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha dit que “el Carnaval d’aquest any encara serà diferent ja que la rua no es podrà fer com a conseqüència situació sanitària , tot i que les dades han millorat, però estic convençuda que lluirà amb tot el seu color, alegria i bon humor”.

A banda de les activitats esmentades també hi haurà l’Escudella de Carnaval, la Festa dels Esplais, el Corre Mam Teca i botifarrada, la Festa Jove de Carnaval i Concurs de disfresses, la Festa infantil de disfresses, l’exposició Coneix tots els personatges del Carnestoltes i els regals que li fan les escoles i el Barraló de nit.

Per cert que, el Ball del Barraló és una ballada antiga que l’Esbart Dansaire de Mollet va recuperar l’any 2004 per la festa de Carnaval i des d’aleshores es balla a la plaça Prat de la Riba per donar la benvinguda al Carnestoltes i al seu seguici.

A més a més, tots els personatges del Carnaval molletà tenen vestuari, màscara i vida pròpia i per fer la teatralització de cadascun d’ells, l’any 2005 va néixer el grup Carnamolles.

 


Document

Document Document (980 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès