Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Ple aprova un pressupost de gairebé 73 milions d’euros

20/12/2021

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat uns pressupostos expansius amb l’objectiu d’enfortir l’escut social, contribuir a la recuperació econòmica, potenciar la inversió pública com a mecanisme generador d’ocupació i de millora dels espais comuns i continuar lluitant contra l’emergència climàtica. Aquest pressupost arriba a 72.891.691,53, un 11% més de 2021.

L’equip de govern (PSC-Podem) ha rebut el suport de Ciutadans i Junts per Mollet (PDeCAT) i l’abstenció de Mollet en Comú. Esquerra ha votat en contra dels comptes municipals.

La coordinadora de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, ha destacat en la seva defensa dels pressupostos durant el ple que a l’hora de elaborar-los s’han tingut en compte una perspectiva econòmica prudent i realista. En segon lloc, s’ha tingut en compte els Fons Next Generation sobre tres eixos: ciutat digital, Mollet solar i polígons verds i intel·ligents.

Augment de recursos

Pel que fa a l’enfortiment de l’escut social, Dioniso ha explicat que s’incrementen els recursos a prestacions i serveis a l’autonomia personal i d’atenció a les persones en situació de dependència. Així mateix, s’augmenten els recursos a ajudes socials i es fomenten el programes d’inserció laboral. Respecte l’any passat és un 9,40% més.

La segona prioritat és impulsar la recuperació econòmica. Per això es fa una aposta per recuperar el sector comercial i de serveis de la ciutat i la millora dels polígons d’activitat econòmica.

La tercera prioritat és la millora de l’espai públic. Per això, s’incrementen en un 22,88% els recursos destinats a la neteja de la ciutat, s’augmenta el pressupost per al manteniment de l’espai públic amb un nou contracte de neteja i per a inversions en millores dels carrers i espais. Finalment, el pressupost preveu destinar més recursos a fomentar el civisme i el garantir la seguretat de la ciutadania.

La quarta prioritat d’aquests pressupostos és la de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Per això, se segueix apostant pel foment de les energies renovables, el desplegament del pla d’acció per l’energia sostenible i el clima i es treballarà durant el 2022 per un nou model de gestió de residus, amb l’objectiu d’incrementar el percentatge de reciclatge i portar Mollet a ser ciutat residus zero.

El pressupost té en compte el manteniment i la qualitat dels servis públics. Per això, l’actuació municipal se centrarà en promoure la transformació digital des d’un punt de vista inclusiu i sostenible. Per fer-ho, s’avançarà en la millora de l’atenció ciutadana amb nous canals alternatius i complementaris a la tradicional. Així mateix, es procedirà durant 2022 a implementar millores tecnològiques orientades a avançar en la qualitat, l’eficiència i l’eficàcia en la prestació dels serveis municipals.

Despesa social

Cal destacar que en les despeses, la partida més gran correspon a habitatge, medi ambient, qualitat urbana, mobilitat, seguretat i espai públic, amb 23,5 milions d’euros. A educació, cultura, esport, joventut, respecte animal i salut pública es destinen 14 milions d’euros. A protecció social, s’ha pressupostat mig milió d’euros més que el 2021, arribant als 5,5 milions d’euros. Finalment, es destina més de 3,8 milions d’euros al desenvolupament econòmic i innovació.

L’Ajuntament, amb la seva aposta per garantir un espai públic per a tothom, amplia la plantilla d’agents cívics en dues places, mentre s’augmenta la dotació de la Policia Municipal en vuit nous agents. A més a més, es reforça els àmbits de cultura i serveis socials.

Inversions

Les inversions a Mollet per a 2022 seran de 21 milions d’euros, de les quals 4,4 milions corresponen a l’Ajuntament. La resta estaran a càrrec de l’Estat i de la Generalitat. Es preveuen, entre d’altres actuacions, la remodelació del pavelló Riera Seca, les obres de millora i reforma de l’edifici municipal de Jaume I, la millora dels polígons per l’activitat econòmica, la rehabilitació de la façana del Centre Cultura La Marineta, les millores en la mobilitat i l’accessibilitat a la ciutat, la remodelació de la plaça del carrer Onze de Setembre o la instal·lació de panells informatius digitals.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha explicat que “aquests pressupostos posen l’accent en potenciar l’escut social, volen empènyer la recuperació econòmica, pretenen millorar el manteniment de l’espai públic amb especial incidència a la neteja i aposten per generar ocupació”. L’alcalde ha recordat que des de l’Ajuntament es segueix lluitant contra l’emergència climàtica i a favor de la sostenibilitat des del servei públic.

Dionisio, per la seva part, ha remarcat que “aquests són uns pressupostos prudents i realistes per Mollet que han estat fets des del consens amb d’altres grups municipals amb l’objectiu primordial de que ningú es quedi enrere”.

 

1 pobresa Cat 150x169                   3 salut cat 150x249                  7 energia cat 150x166

 

8 treball cat 150x180              10 desigualtat cat 150x186              11 ciutats cat 150x222

  

13 clima cat 150x198

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès