Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Policia Municipal de Mollet denuncia cinc conductors durant la campanya de motocicletes i ciclomotors

29/07/2021

Seguretat Ciutadana

La Policia Municipal de Mollet, amb coordinació amb el Servei Català de Trànsit, ha portat a terme una campanya de control i vigilància de motocicletes i ciclomotors a la ciutat entre els dies 19 i el 25 de juliol. Els agents van aturar i inspeccionar un centenar de motociclistes, dels quals 5 van ser denunciats.

Els agents, concretament, van denunciar un conductor que triplicava la taxa permesa d’alcohol i uns altres 4 conductors que no tenien la ITV del vehicle en vigència.

Accidents amb motocicletes i ciclomotors

Els accidents de trànsit a Mollet amb motocicletes o ciclomotors implicats suposen un 15% del total. Entre el 2018 i el 2020, la ciutat ha registrat 2 ferits greus i una seixantena de lleus en accidents de moto. Cap de mortal. 

Tipologia i motius dels accidents de moto

La tipologia d’accidents de moto a Mollet són les col·lisions amb altres vehicles i les caigudes. Les causes principals són les infraccions, com ara no respectar els stops o els cediu el pas, així com l’envaïment del carril contrari. La resta de sinistres es deuen a la distracció o la manca de perícia del conductor.

Directrius de la Policia

La Policia Municipal recorda que els motoristes són molt vulnerables a la carretera, i per tant han de mantenir l’atenció en tot moment. En aquest sentit, els agents avisen que cal protegir-se amb elements com el casc i roba visible, no circular sota els efectes de l’alcohol o les drogues, portar la ITV en vigor, circular sempre amb el llum encès en el cas de les motocicletes i respectar sempre les normes de circulació, sobretot en els avançaments.

14 anys sense cap accident de trànsit mortal

El nombre total d’accidents de trànsit ha disminuït un 45% l’any 2020 respecte l’any anterior i la ciutat ja suma 14 anys consecutius sense cap víctima mortal al nucli urbà. D’altra banda, segueix sense haver-hi cap punt negre a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc i per la mateixa causa.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès