Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet suma 12 anys consecutius sense cap accident de trànsit mortal a la ciutat

23/09/2020

Seguretat Ciutadana

Mollet segueix sent una ciutat segura. Altres dades que ho posen de manifest són els fets delictius a la ciutat, que segueixen presentant unes ràtios molt per sota de la mitjana d’arreu de Catalunya. Així ho ha constatat avui la Junta Local de Seguretat, que ha analitzat les dades de seguretat de l’any 2019, presidida per l’alcalde Josep Monràs i que s’ha reunit telemàticament. La Junta també ha valorat positivament que se segueixi potenciant la proacció per avançar-se als actes delictius, així com la bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a la ciutat.

La Junta Local de Seguretat celebrada avui, i que ha d’analitzar les dades de seguretat de l’any anterior, estava prevista per a l’abril de 2020 però es va haver d’ajornar per la Covid-19.

Els fets delictius han augmentat lleugerament respecte l’any 2018,  però Mollet segueix presentant uns índex molt per sota de la mitjana d’arreu de Catalunya.

Des del punt de vista de la seguretat ciutadana, paral·lelament també han augmentat el nombre de detencions de les persones que han comès aquests delictes. 

La Junta de Seguretat també ha detectat que l’augment d’aquets delictes s’ha produït especialment en l’àmbit de les noves tecnologies i les xarxes socials.

Reducció accidentalitat

  • Cap accident mortal per accident de trànsit al nucli urbà des de 2007.
  • S’ha reduït el nombre d’accidents amb ferits en tots els accidents i tant sols l’1,4% de tots els accidents són amb ferits que necessiten una segona atenció mèdica i els atropellaments amb ferits han disminuït un 12,5%. La principal causa d’accidents és la manca d’atenció i la falta de perícia. 
  • A Mollet segueix sense existir cap punt negre d’accidentalitat.
  • S’han realitzat 17 campanyes en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit de la Generalitat de Catalunya. 
  • Mollet és una de les tres ciutats de Catalunya on més proves  d’alcoholèmia es realitzen. L’any passat se’n van fer 1.783

Educació per a la mobilitat segura 

Les sessions dirigides als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i educació especial han estat 119, amb la participació de 1.194 alumnes de les diferents escoles de la ciutat.

Seguretat, convivència i civisme

  • Se segueix prioritzant la proacció i la prevenció per sobre de la reacció. Així, l’any 2019, dels aproximadament 20.000 serveis que es van dur a terme, 11.500 eren serveis planificats.
  • Més de 1.200 intervencions policials directes sobre civisme. 
  • 40 campanyes anuals pròpies de la Policia Municipal sobre seguretat i civisme, amb més de 5.000 intervencions informatives i de conscienciació, promovent el civisme per la millora d ela convivència ciutadà a tots els barris de la ciutat. 
  • Més de 5.000 intervencions dels Agents Cívics relacionades directament amb convivència i civisme. 
  • Han augmentat un 16 % els serveis i intervencions de mediació i amb la comunitat.

Davant d’aquestes xifres, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut destacar que  “Mollet és una ciutat segura i ho és també gràcies a l’excel·lent coordinació que segueix havent-hi  entre la Policia Municipal i els diferents cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que operen a la nostra ciutat així com la fermesa de seguir apostant per la proacció, la prevenció, la mediació i els serveis planificats, especialment aquells que fan referència al civisme i a la convivència”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños, ha afegit que “tot i que aquestes dades ens animen a seguir treballant en la mateixa línia, no podem deixar de banda la necessitat de augmentar esforços per minvar els problemes de convivència que provoquen les okupacions, així com seguir potenciant les campanyes de sensibilització i la coordinació en matèria de mobilitat pel que fa l’ús a l’espai públic dels vehicles de mobilitat personal. Vull destacar també que, des de l’any 2007, no hi ha hagut cap accident de trànsit mortal a la ciutat. És una dada que posa de manifest la nostra aposta inequívoca per la seguretat en tots els àmbits i de totes les molletanes i els molletans". 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès