Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament presenta el Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais festius

11/12/2019

Igualtat Dona-Home

Aquest document ha estat elaborat per l’Ajuntament de Mollet, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, per continuar lluitant contra les violències masclistes i, en concret, contra les agressions sexistes en els espais públics i d’oci de la ciutat.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, la coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, i la diputada delegada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell, s’han encarregat de fer la presentació avui a l’Ajuntament de Mollet.

El punt de partida del document, aprovat per la Junta de Govern de l’Ajuntament, és el Protocol local per l’abordatge de la violència masclista aprovat l’any 2004 i actualitzat l’any 2017. El Protocol presentat avui forma part del 3r Pla d’Igualtat 2016-2020 del consistori molletà.

La regidora Ana María Díaz ha recordat que l’Ajuntament va aprovar el 1r Pla d’Igualtat l’any 1996 i que, des d’aleshores, s’ha portat a terme una feina ingent per “ajudar les dones a anar a divertir-se amb més seguretat”.

L’alcalde Josep Monràs ha afegit que “la feina ve de lluny i que hem seguit avançant”. Monràs ha explicat que darrere del protocol hi ha “un element de convicció, una gran feina de coordinació i participació, i que no sigui un afegit sinó que formi part de la programació de la Festa Major”.

Finalment, la diputada Alba Barnusell ha destacat que la feina de la Diputació de Barcelona ha estat “donar suport als municipis per eradicar la violència masclista donat que la lluita col·lectiva és imprescindible”.

El Protocol d’actuació davant les violències masclistes en espais festius també ha estat elaborat amb la participació de professionals, tècnics, entitats, associacions i persones vinculades a l’oci de Mollet.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès