Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet, ciutat segura

10/04/2019

Seguretat Ciutadana

Els fets delictius segueixen baixant a Mollet del Vallès, en aquest cas un 2,2%, presentant unes ràtios molt per sota de la mitjana d’arreu de Catalunya. La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde de la ciutat, ha valorat positivament el notable descens dels nivells de delinqüència així com la bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet del Vallès. També s’ha valorat positivament que se segueixi potenciant la prevenció per avançar-se als actes delictius. La Junta Local de Seguretat s’ha reunit avui a les dependències de la Policia Municipal de Mollet.

Les infraccions penals han disminuït a Mollet l’any 2018 un 2,2% respecte al 2017. Fruit d’aquest descens, les detencions també s’han reduït, en aquest cas en un 25,3%.

En concret, a Mollet, han disminuït tots aquells delictes que provoquen una major sensació d’inseguretat com ara robatoris amb violència i/o intimidació (- 34%), robatoris amb força (- 8,2%), els delictes contra el patrimoni (- 4,3%), els furts (-18%) o contra la salut pública (- 29,4%)

La Junta Local de Seguretat ha valorat especialment la excel·lent coordinació que hi ha entre els diferents cossos de seguretat i l’aposta per la proacció, la prevenció i la mediació. En aquest sentit, han  manifestat una especial preocupació davant els casos de violència de gènere i estafes a través d’internet i per aquest motiu han decidit dur a terme accions i campanyes de sensibilització per prevenir aquestes situacions.

Reducció accidentalitat

 • Cap accident mortal per accident de trànsit des de 2007 (11 anys).
 • Els atropellaments amb ferits han disminuït un 12,5%
 • A Mollet segueix sense existir cap punt negre d’accidentalitat. Aquest 2018, el punt on s’han produït més accidents han estat 4.

Proves d’alcoholèmia  

 • El 2018 s’han incrementat les hores de campanyes, de controls i de proves arribant a les 1.595 front les 735 del 2017. D’aquestes, 88 han estat positives
 • En total, s’han realitzat 44 campanyes de trànsit, gairebé la seva totalitat en coordinació amb el Servei Català de Trànsit.

Educació per a la mobilitat segura 

 • Les sessions dirigides als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i educació especial, s’han incrementat un 11,6%. En total s’han realitzat 206 sessions arribant a 3.853 alumnes.

Seguretat, convivència i civisme

 • Se segueix prioritzant la prevenció per sobre de la reacció. Així, en referència al 2017, els serveis planificats han passat de 8.632 a 13.547, el que suposa una diferència del +36,2%
 • En total, s’han gestionat 21.094 incidents i serveis l’any. D’aquests, els referents a animals i medi ambient s’han incrementat un 44,5%.  

Infraccions a les ordenances municipals

 • Les denuncies a les ordenances municipals s’han incrementat un 31% respecte al 2017.
 • En total n’hi ha hagut 359, la majoria per convivència ciutadana (46%). Les infraccions tramitades en referència als animals de companyia han estat 107, el que comporta un increment del 16%. .

Civisme

 • S’han realitzat 44 campanyes adreçades a prevenir la bona convivència i el civisme a la ciutat en apartats com el trànsit, animals de companyia, espais públics, parcs i places, polígons industrials, parcs infantils, convivència o pirotècnia.
 • En total s’han realitzat 1.054 intervencions directes per part de la Policia Municipal, la majoria per molèsties en espais públics i entre veïns, i  2.074 intervencions informatives i de conscienciació responsable a tots els barris de la ciutat per part dels Agents Cívics des que es van posar en marxa, l’abril de 2018.

En els propers mesos s’incorporaran 10 nous agents fruit de la darrera convocatòria d’oposicions per optar a una plaça de la Policia Municipal


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès