Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Josep Monràs respon les nombroses peticions dels molletans en una altra trobada multitudinària de l'Alcalde a prop teu

19/01/2017

Participació Ciutadana

La trobada entre l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i ciutadans del municipi es va fer ahir al vespre a l'auditori del Centre Cultural La Marineta, on no hi cabia ni una agulla. L'alcalde va explicar els pressupostos del 2017, uns comptes marcadament socials i compromesos amb la reactivació econòmica.

La sessió de l'Alcalde a prop teu la va presentar el regidor de Participació i Transparència, Josep Ramon Bertolín, que va parlar de Mollet com a una "ciutat cohesionada i amb igualtat d'oportunitats". Tot seguit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va exposar a l'àmplia concurrència els trets bàsics dels Pressupostos del 2017, aprovats el 19 de desembre passat. Les dades més destacades dels comptes d'aquest any, resumides per l'alcalde, són aquestes:

Impostos Municipals

S'aprova la proposta del govern municipal de modificar el tipus impositiu de l'IBI i, per tant, mantenir congelats tots els impostos municipals per cinquè any consecutiu.

Polítiques socials

S'incrementen un 7% les partides destinades a ajuts socials i a beques de llibres i menjador.

Impuls de les polítiques d'ocupació i reactivació econòmica

Augmenten un 10% els recursos destinats a polítiques orientades a la reactivació econòmica i generació d'ocupació.

Polítiques mediambientals i inversions en espais públics

Es contemplen 1.800.000 euros en inversions que es destinaran a la millora dels espais públics i equipaments de la ciutat.

Pressupostos participatius

Procés participatiu per decidir quines millores es poden fer en els espais públics de la ciutat per un import de 100.000 euros. En el cas del Pla Local de Joventut es destinaran 6.000 euros dels pressupostos participatius perquè els joves facin les seves propostes sobre en què caldria invertir-los.


Preguntes i respostes


Acabada l'exposició de l'alcalde es va obrir el torn de preguntes, que no van ser poques. Els sorolls de locals d'oci, els contenidors de roba usada de Càritas que s'instal·laran a Mollet, el consum de drogues en alguns carrers i els excrements dels gossos que els amos no recullen van ser algunes de les qüestions que es van plantejar; així com la preocupació de diversos ciutadans sobre l'ocupació de pisos que després es lloguen. L'alcalde va respondre que convindria modificar la llei per resoldre aquest problema i acabar amb les màfies que trafiquen amb pisos.

L'alcalde de Mollet també va respondre altres preguntes com que la decisió d'instal·lar més estacions de medi ambient a la ciutat depèn de la Generalitat, i va recordar que ja n'hi ha una a les pistes d'atletisme. Josep Monràs també va confirmar que aviat hi haurà un espai per a infants discapacitats al Parc de les Pruneres, que l'Ajuntament esterilitza els gats per acabar amb les colònies salvatges d'aquests animals, i que, de moment, el menjador social que hi ha a la localitat és suficient però que si convingués se n'obriria un altre.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès