Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Consell del Infants elabora una llista amb les 10 meravelles de Mollet

25/03/2015

Acció Institucional

Els nens i nenes de 6è de primària que enguany formen part del Consell dels Infants de Mollet (CIM) han treballat sobre el patrimoni de la cuitat. El seu treball ha estat exposat aquest diumenge en un Ple extraordinari en què els infants són els protagonistes.

Per poder estudiar el patrimoni, els alumnes van explicar que el primer pas va ser conèixer què significa la mateixa paraula "patrimoni". Després, els infants van fer un gran treball de camp per poder comprendre i endinsar-se més en el tema, finalitzant amb la creació d'una llista conjunta de les deu meravelles de Mollet. Aquesta llista sortí arran de la posada en comú de les llistes dels 15 centres educatius que formen part del projecte a la reunió dels 25 regidors que representen el Consell dels Infants el passat 25 de febrer. Les 10 meravelles de Mollet són:

  1. Menhir de Mollet
  2. Pl. Plat de la Riba
  3. Boscos i conreus de Gallecs
  4. Museu i casa del pintor Abelló
  5. Indústries històriques
  6. Església de Sta. Maria de Gallecs
  7. Escultures al carrer
  8. Parcs de la ciutat
  9. Campanar i església St. Vicenç
  10. Casa de la Vila

 
Després de la lectura de la llista, els alumnes van presentar una sèrie de propostes, algunes de les quals son la col·locació de plaques identificatives de cada element, creació d'un joc-gincama dirigit a tota la població i basat en el que van realitzar ells al Parc de Can Mulà però estès a tota la ciutat i impulsar visites guiades per conèixer aquest patrimoni.

L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, per finalitzar la trobada, va comunicar la intenció de la creació d'un vídeo on els mateixos alumnes puguin explicar quin és el patrimoni de la ciutat, arran de tot el que han après amb l'experiència i que aquest mateix vídeo serveixi com element de difusió de Mollet del Vallès.

 Aquest any, i gràcies al Consell dels Infants, els nens han pogut aprendre a valorar el patrimoni de la ciutat, la importància de preservar-lo i la necessitat de l'existència d'aquests projectes.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès